Home/KRISESAMTALE FOR COACHES

Krisesamtale for coaches

Et forløb over 4 dage for dig, der allerede er uddannet coach

Fra A til B er ikke så ligetil

I mit mangeårige arbejde som mental-coach, har jeg ofte set og mødt klienter der kom til mig for at få det bedre – ikke for at få en ny bil eller økonomisk uafhængighed, men som egentlig ”bare” ønskede at få det bedre, opnå forståelse og få nogle redskaber de kunne bruge i dagligdagen.

Kriser er ikke noget man vælger til eller fra – kriser opstår, livet sker. Kommer du godt igennem en krise, er du styrket og klar til den næste.

Hvis ramte mennesker vidste hvad de skulle gøre for at få det bedre, så havde de gjort det.
Som coach er opgaven ofte at få folk fra A til B, men det er dog sjældent så lige til, som det lyder. Der ligger ofte flere sten i vejen end først antaget, og dit arbejde som coach lykkes ikke som du eller din klient ønsker det.

Klienten falder tilbage

Ligger der er tung, voldsom eller traumatisk hændelse i vejen, kan det være svært at løfte opgaven som coach. Du kan nå et stykke, men klienten falder ofte tilbage da grundstenen ikke blev fundet og forløst.

Du kan dog lære at tage hånd om det på en måde, så klienten oplever større forståelse og tilfredshed. Kriseramte mennesker har brug for overblik og vejledning til at komme videre. Modellen du vil blive undervist i er baseret på den kognitive tilgang og udviklet af den engelske psykiater, Neil Greenberg. Du vil ikke lære en decideret behandlingsform, men en model tilpasset til samtaleforløb, hvor klienten alligevel vil opnå en bearbejdning og i det store hele få det bedre.

Du vil lære om:

  • Grundlæggende traumepsykologi
  • Reaktioner og risikofaktorer på kriser og traumer
  • Grundlæggende overbevisninger om situationen din klient kunne have
  • Metodens anvendelse i samtaler 1:1 og i grupper
  • Spørgeteknik
  • Sorg

Undervisningen vil veksle mellem teori og praktiske øvelser.

Kursets opbygning:

Forløbet strækker sig over 4 dage og er for dig, der allerede er uddannet coach, hvad enten du arbejder selvstændigt eller i en virksomhed. Undervisningen vil veksle mellem teori og praktiske øvelser, og du vil skulle medbringe 3 cases du kan øve med.

Dag 1 Her vil vi gennemgå den grundlæggende traumepsykologi, da den vil danne grundlaget for forståelsen af det kriseramte menneske. Vi vil kigge på forskningsbaserede reaktioner og risikofaktorer, der kan indikere at din klient er mere ramt end både de selv og du måske først antager. Og du vil lære at tyde din klients grundlæggende overbevisning om situationen.

Dag 2 Du vil blive introduceret til metoden både i form af samtaler 1:1 og gruppesamtaler. Vi gennemgår strukturen i de to samtaleformer og grunde til at vælge den ene fremfor den anden. Det er også denne dag vi starter praktiske øvelser, så du får føling med metoden.

Dag 3 Spørgeteknik og øvelse i metoden er på dagens program. Hvilke spor er der i klientens historie og hvordan kommer du hurtigst frem til kernen i udfordringen? Du bliver introduceret til redskaber som kan anvendes i samtaleforløbet for at synliggøre situationen for klienten.

Dag 4 Hovedfokus på dag 4 er sorg. Hvad skal vi med den og hvordan gør vi plads til den? Hvordan bør den ramte forholde sig til situationen og hvilke redskaber kan du give med videre til næste gang I ses?

Certificering

Kurset afsluttes med certificering.

Underviseren

Stine Arenshøj, mentalcoach med 15 års erfaring inden for mennesker i kriser.

Praktisk info:

Da dette er et kursus til dig, som allerede er coach, vil du skulle dokumentere din uddannelse.

Husk: er du ansat har du måske mulighed for at søge din kompetencefond om midler til at uddanne dig.

Tilmeld dig her. Eller kontakt os for at høre nærmere.

Praktisk information for abne hold:

Er du virksomhed, kontakt os her for pris og datoer.

FB-gruppe og påmindelse om de 3 cases til øvelser, sendes ud på bekræftelsesmail efter tilmelding